ΓΛΥΚΟ ΦΙΡΙΚΙΑ (ΠΟΛΙΑΝΙΤΙΚΑ)

Υλικά
  • 2 ½ κιλά μήλα καθαρισμένα
  • 2200γρ. ζάχαρη
  • 2 ½ κιλά νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • ½ ποτήρι νερού κονιάκ
  • Χυμός 1 μεγάλου λεμονιού
Εκτέλεση

Καρφώνουμε σε κάθε καθαρισμένο φιρίκι 2 γαρύφαλλα, όλα μαζί τα υλικά τα βράζουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά περίπου, 5 λεπτά πριν τα σβήσουμε ρίχνουμε τον χυμό του λεμονιού και το κονιάκ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο.