ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΕΛΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό ελιές Καλαμών (καθαρό βάρος) ξεκουκουτσιασμένες και ξαρμυρισμένες
  • 700 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. γλυκόζη
  • Φλούδα 1 λεμονιού
  • 4 γαρυφαλλάκια
  • 1 κανέλλα
  • 4 σπόροι κόλιανδρου σπασμένοι
Εκτέλεση

Βάζουμε τις ελιές σε πλατιά κατσαρόλα με χοντρό πάτο και πασπαλίζουμε με τα αρωματικά. Σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και τοποθετούμε το καπάκι για 24 ώρες. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτοντας αν χρειαστεί, λίγο νερό μέχρι να διαλυθεί ή ζάχαρη. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη γλυκόζη. Αφήνουμε να κρυώσει και ξαναβάζουμε επάνω τη φωτιά. Βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι.