ΓΛΥΚΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

Υλικά
  • 12 αυγά
  • 12 κουταλιές κοφτές της σούπας ζάχαρη
  • 12 κουταλιές κοφτές αμύγδαλο κοπανισμένο (κουταλιές σούπας)
  • 12 κουταλιές κοφτές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση

Παίρνουμε 2 λεκάνες. Στη πρώτη λεκάνη ρίχνουμε τα ασπράδια των αυγών και όλα μαζί τα χτυπάμε να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα.
Στη δεύτερη λεκάνη χτυπάμε τα κροκάδια με τη ζάχαρη, ώσπου να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Για να μη μυρίσουν τα αυγά ρίχνουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας ούζο.
Ενσωματώνουμε τα ασπράδια με τα χτυπημένα κροκάδια και σιγά – σιγά ρίχνουμε τα αμύγδαλα και τη φρυγανιά. Βάζουμε σε ένα ταψί το μίγμα. Το μίγμα, αφού λαδωθεί το ταψί καλά το ψήνουμε για 45’ της ώρας σε 180ο C.

Υλικά για το σιρόπι
  • 1 ½ ποτήρι νερό
  • 1 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 φλοίδα από λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού λεμόνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
Εκτέλεση

Βράζουμε το σιρόπι με όλα τα ανωτέρω υλικά και το αφήνουμε να μείνει χλιαρό. Όταν κρυώσει το γλυκό μας το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.