ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΚΑΡΥΔΙ

Υλικά
  • 6 αυγά
  • 1 ποτήρι νερού καρύδια χοντροκομμένο
  • 1 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ζάχαρη
  • 1 ποτήρι νερού φρυγανιά
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού μπείκιν πάουντερ
  • 1 κουταλάκι γλυκού κανέλλα

Υλικά για το σιρόπι

  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 2 ½ κούπες νερό
  • Λίγο λεμόνι – 2 κουταλιές κονιάκ
Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με τους κρόκους και ρίχνουμε λίγο-λίγο το λάδι. Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα ανακατεύοντας τα με ένα κουτάλι. Έπειτα ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί καλά με ένα κουτάλι.
Τα βάζουμε σε ένα καλά λαδωμένο ταψί no 30 και ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C για 30-40 λεπτά.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι και όταν κρυώσει το γλυκό περιχύνουμε το ζεστό σιρόπι να πάει παντού.
Αν θέλουμε γαρνίρουμε με σαντιγί και ψιλοκομμένα καρύδια.