ΓΛΥΚΙΑ ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη στον τρίφτη, καλά στυμμένη να μην έχει υγρά
  • 1-2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (λευκή ή ξανθιά)
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού καρύδια
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σουσάμι καβουρντισμένο και κοπανισμένο
  • 4-5 κουταλιές σούπας φρυγανιά
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
  • 4 φύλλα χειροποίητα (3 για κάτω και 3 για πάνω)

Σημείωση: Αμύγδαλα και καρύδια μπορούν να μπουν περισσότερα

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ετοιμάζουμε τη ζύμη για το φύλλο: ¾ αλεύρι, 1 ποτηράκι του κρασιού λάδι Μεσσηνίας, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι και χλιαρό νερό(η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή για να ανοίγει το φύλλο και το φύλλο λεπτό

Σε μια λεκάνη τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη και τη φρυγανιά που τα αφήνουμε για το τέλος. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.

Ανοίγουμε τα φύλλα και τοποθετούμε τα 4 πρώτα στο ταψί. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα το οποίο στρώνουμε με μια σπάτουλα να είναι επίπεδο και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα με τον ίδιο τρόπο. Τέλος με ένα μαχαίρι χαράζουμε την πίτα σε τετράγωνα ή ρομβοειδή σχήματα (κομμάτια) και τέλος ρίχνουμε λίγο λάδι το οποίο απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια με ένα πινέλο.

Τοποθετούμε την πίτα στο φούρνο.

Θερμοκρασία 180°βαθμοίπάνω κάτω. Διάρκεια ψησίματος: περίπου μια ώρα.