ΓΑΛΟΠΙΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ

Υλικά
  • 8 ποτήρια γάλα κατά προτίμηση (κατσικίσιο)
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • ½ ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και το αλεύρι κρύα. Διαλύουμε καλά το αλεύρι και να μην έχει μικρά σβολάκια.. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε καλά επάνω σε μια σιγανή φωτιά. Μόλις το μίγμα μας βράσει και γίνει ρευστό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει δέρνουμε τα αυγά σε μια λεκάνη και τα ρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα με το χυλό.
Επίσης ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και τη ζάχαρη. Σε ένα κανονικό ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε το μίγμα. Το ψήνουμε σε φούρνο 200ο C για ¾ της ώρας. Μόλις ροδίσει από πάνω το βγάζουμε από το φούρνο. Μόλις κρυώσει το κόβουμε κομμάτια και το σερβίρουμε με κανέλλα.