ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ Ή ΓΑΛΟΠΙΤΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ

Υλικά
  • 2 λίτρα φρέσκο γάλα
  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
  • 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 6-7 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 βανίλια ή ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση

Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα και τη βανίλια ή το ξύσμα. Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε σε μεγάλο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει στεγνή η λάμα του μαχαιριού.