ΑΡΝΙ ΦΡΙΚΑΣΕ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ

Υλικά
  • 1 κιλό αρνί της προτίμησης σας
  • ½ κιλό κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 κιλό σπαράγγια άγρια ή ήμερα
  • Άνηθο
  • Μάραθο
  • 2 μεγάλα λεμόνια
  • 1 κουταλιά αλεύρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες και το τσιγαρίζουμε να ροδίσει καλά και από τις δυο μεριές. Μετά ρίχνουμε το μάραθο ή άνηθο, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρουμε. Αφού μαραθούν τα χορταρικά, ρίχνουμε το πελτέ μαζί με το νερό να σκεπαστεί το κρέας και τα αφήνουμε να βράσουν.
10’ πριν το τελείωμα του φαγητού ρίχνουμε τα σπαράγγια να βράσουν. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, στύβουμε τα λεμόνια, χτυπάμε τα αυγά, ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού και συνεχίζουμε να χτυπάμε, ρίχνοντας και ζωμό από το φαγητό. Περιχύνουμε το φαί με το αυγολέμονο και κουνάμε τη κατσαρόλα καλά να ανακατευτεί.