ΑΡΝΙ ΚΑΠΑΜΑΣ

Υλικά
  • 2 κιλά αρνί
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο Μεσσηνίας
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί λευκό
  • 2 κουταλιές σούπας πελτέ ή 1 κιλό γινωμένες ντομάτες
  • 2 κομμάτια κανέλλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • Λίγο μπαχάρι
  • Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας σε κανονικές μερίδες. Το πλένουμε, το στραγγίζουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε, το τηγανίζουμε στο λάδι να ροδίσει καλά.
Στο λάδι του τηγανιού ρίχνουμε το κρασί και την ντομάτα λιωμένη σε δύο φλιτζάνια νερό ή την ντομάτα περασμένη από τρυπητό. Αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και ρίχνουμε το κρέας.
Προσθέτουμε την κανέλλα, τα γαρύφαλλα και το μπαχάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει, αφού προσθέτουμε λίγο λίγο ζεστό νερό. Το φαγητό θα μείνει μόνο με την σάλτσα του.
Σερβίρεται με μακαρόνια no 5 ή πατάτες τηγανιτές. Το αρνί μπορεί να αντικατασταθεί με κόκορα ή μοσχάρι.