ΑΡΑΚΑΣ ΛΑΔΕΡΟΣ

Υλικά
  • 1 κιλό και 920 γρ. αρακάς
  • 240γρ. λάδι
  • 650 γρ. ντομάτες ώριμες ή 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 3 κουταλιές ψιλοκομμένος άνηθος
  • Αλάτι, πιπέρι, ανάλογο νερό
Εκτέλεση

Ξεφλουδίζετε τον αρακά, τον πλένετε καλά και τον στραγγίζετε σε τρυπητό.
Ρίχνετε και τον αρακά και τον γυρίζετε 2-3 φορές να καβουρντιστεί ελαφρά.
Προσθέτετε τις ντομάτες περασμένες από το τρυπητό ή την πάστα λιωμένη σε δύο φλιτζάνια ζεστό νερό, τον άνηθο, αλάτι και πιπέρι. Ρίχνετε λίγο νερό ακόμη (να μισοσκεπάζει τον αρακά), σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να μείνει μόνο με το λάδι του.