ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΙΤΑ ΜΑΝΙΑΤΙΚΗ

Υλικά
  • 12 αυγά
  • 12 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 12 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα αφράτα αμύγδαλα Ταϋγέτου
  • 12 κουταλιές της σούπας τριμμένο λευκό παξιμάδι
  • 1 φακελάκι μπέϊκιν – πάουντερ
  • 2 βανίλιες
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση

Χτυπάμε πολύ καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε την αμυγδαλόψιχα με τη μπέϊκιν – πάουντερ. Ρίχνουμε εναλλάξ το παξιμάδι, την αμυγδαλόψιχα με τη μπέϊκιν – πάουντερ, τις βανίλιες και το κονιάκ. Χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή ρίχνοντας κατά το χτύπημα 2-3 σταγόνες λεμονιού.
Στο τέλος προσθέτουμε τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι.

Συμβουλή για τη μαρέγκα:

Τη μαρέγκα τη βάζουμε τελευταία στα γλυκά για να γίνονται αφράτα και την ανακατεύουμε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι ή με τη σπάτουλα του γλυκού.
Έχουμε βουτυρώσει καλά τη φόρμα μας και την έχουμε πασπαλίσει με τριμμένο λευκό παξιμάδι.
Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το ψήνουμε sε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Σιρόπι:
  • 1 ½ κούπα νερό
  • 1 ½ κούπα ζάχαρη
  • Λίγη φλούδα από ένα λεμόνι
  • Και στο τέλος όταν δέσει το σιρόπι και γίνεται κλωστή, προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια του γλυκού αρωματικό θυμαρίσιο μέλι Ταϋγέτου