ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ II

 Υλικά
  • 10 αγκινάρες άγριες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • Τομάτα πάστα ή φρέσκες τομάτες ώριμες
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • 1 φλ. ρύζι καρολίνα ή νυχάκι
  • 2 ½ φλ. νερό
Εκτέλεση

Στη κατσαρόλα κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι (1/2 ποτήρι κατά προτίμηση). Ρίχνουμε τις αγκινάρες ολόκληρες αφού τις έχουμε καθαρίσει και τις έχουμε λεμονίσει. Σε λίγο ρίχνουμε τις τομάτες ή τη πάστα (αραιωμένη με νερό) με λίγο νερό. Σε 10-15 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό ζεστό, το αλάτι και το πιπέρι. Όταν βράσουν, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι το φαγητό να πιει το ζουμί του.