ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΜΕ ΡΥΖΙ I

Υλικά (για την γέμιση)
  • 10 αγκινάρες άγριες
  • 4 κρεμμυδάκια χλωρά
  • 3-4 ώριμες ντομάτες κομμένες στο μπλέντερ
  • Δυόσμος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι
  • ½ φλιτζάνι τσαγιού ρύζι
Εκτέλεση

Καθαρίζω τις αγκινάρες βάζοντας τες σε λεμόνι και αλεύρι για να μη μαυρίσουν. Τις πλένω καλά και τις κόβω στη μέση. Τις βάζω σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τις σοτάρω. Ψιλοκόβω το δυόσμο ρίχνω και το χυμό ντομάτας μαζί με το ανάλογο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βράζω σε χαμηλή φωτιά. Μόλις κοντεύουν να βράσουν, προσθέτω λίγο νεράκι και ρίχνω το ρύζι. Χαμηλώνω κι άλλο τη φωτιά και αποφεύγω να ανακατέψω για να μη λιώσουν οι αγκινάρες.