ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΚΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ

 Υλικά
  • 1 κιλό κουκιά τους καρπούς χλωρά
  • 10 αγκινάρες καθαρισμένες
  • 1 κούπα αλεύρι λευκό
  • 2 κούπες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Μεσσηνίας
  • Αλάτι κατά βούληση
Εκτέλεση

Κόβω τις αγκινάρες στα τέσσερα, τις ζεματάω σε καυτό νερό για 1΄ σουρώνω, τις αλατίζω. Ζεματάω τα κουκιά για 1΄ σουρώνω, αλατίζω. Αλευρώνω και τα δυο χωριστά. Με τη μια κούπα ελαιόλαδο τηγανίζω τα κουκιά και με την άλλη τις αγκινάρες σε φαρδύ τηγάνι μέχρι να ροδίσουν να κάνουν ένα χρώμα χρυσαφί.