ΑΡΧΙΚΗ

Γνωριμία με τις ‘κουζίνες του κόσμου’

Μήπως ήρθε η ώρα να ταξιδέψουμε σ’ έναν υπέροχο κόσμο χρωμάτων και αρωμάτων και να εμπλουτίσουμε τις γαστρονομικές μας εμπειρίες, δοκιμάζοντας διαφορετικές γεύσεις, που θα μας βγάλουν από τη γευστική μονοτονία;

H ‘Μυλόπετρα’ αρχίζει ένα νέο ταξίδι γεύσεων με προορισμό τις «Κουζίνες του κόσμου» και πρώτο σταθμό τις μακρινές Ινδίες. Στον γνώριμο λιτό χώρο της, θα μπορείτε στο εξής να απολαύσετε πίτες nan, ρύζι pilau & biryani, κρεατικά ψημένα σε παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoor και μια σειρά από πιάτα που μοσχοβολάνε κύμινο, κόλιαντρο και φρέσκο τζίντζερ, άλλα ήπια και άλλα πικάντικα για όσους αντέχουν τις εντάσεις…

Αντίθετα με αυτό που πιστεύουν πολλοί, η ινδική κουζίνα δεν είναι μια “spicy” κουζίνα αλλά μια κουζίνα που χρησιμοποιεί “spices” (μπαχαρικά) λέει ο Σεφ της ‘Μυλόπετρας’ που επιμελείται το μενού. Το μυστικό είναι να αναμειχθούν σωστά τα μπαχαρικά και να ταιριάξουν με τα υλικά, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να απογειώσει τον ουρανίσκο! Και βέβαια, ινδική κουζίνα δεν είναι μόνο το κάρυ! Στις Ινδίες χρησιμοποιούν όλα τα υλικά, γιατί απευθύνονται σ’ ένα ευρύτατο κοινό, γι’ αυτό η Ινδική κουζίνα είναι τόσο πολύχρωμη και ζωηρή. Ντύνουν τα φαγητά τους με σάλτσες – άλλοτε πικάντικες και άλλοτε πιο ελαφριές – που περιέχουν όλα τα γνωστά σε εμάς υλικά (ντομάτα, κρέμα γάλακτος, λεμόνι) αλλά και αμύγδαλα, μάνγκο, μέντα, φροντίζοντας πάντα να μη χάνεται η γεύση του κυρίως υλικού (κοτόπουλο, αρνί, ψάρι, μοσχάρι). Ακριβώς όπως ένα αραχνοΰφαντο σάρι, σκεπάζει το κορμί μιας γυναίκας, χωρίς να κρύβει τη γοητεία του. Συνοδεύουν τα πιάτα τους με πίτες και ψωμιά άλλοτε απλά όπως το “plain nan” που είναι απλή πίτα ψημένη στον παραδοσιακό πήλινο φούρνο tandoor, κι άλλοτε πιο περίπλοκα, και ασυνήθιστα όπως η “nan pesawari” που είναι πίτα με γλυκάνισο, με γέμιση από καρύδα και σταφίδες.

Τολμήστε λοιπόν! Σαν καινούργιοι «ιδανικοί κι ανάξιοι εραστές» των εξωτικών συνταγών και των νέων γεύσεων, ξεκινήστε μαζί μας γευστικά ταξίδια, σε μακρινές θάλασσες απόλαυσης!

Σας περιμένουμε!